Pelan Perluasan Masjidil Haram dan Madinah

>

Putera Mahkota Saudi Arabia Pangeran Abdullah Ibn Abdul-Aziz, Wakil Perdana Menteri, dan Panglima Angkatan Bersenjata telah melancarkan enam projek mengubahsuai masjid-masjid besar di Makkah dan Madinah. Projek-projek ini akan menelan belanja yang amat besar, billion jugak la….


Pengubahsuaian Masjid Al Haram dilakukan di bahagian utara masjid sekarang meliputi pembangunan untuk tempat penginapan, klinik dan sistem pengangkutan yang lebih baik. Menara Jabal Omar misalnya, dibangunkan seluas 230 ribu meter persegi sebagai tempat penginapan hotel lima bintang mengelilingi Masjid Al Haram.

Secara amnya, pengubahsuianan Masjid Al Haram adalah seluas lebih 1,2 juta meter persegi. Projek ini bukan sahaja akan meningkatkan kemudahan penginapan dan ibadah bagi jutaan jemaah haji dan umrah dari seluruh dunia tapi turut akan membuka lebih dari 25 ribu peluang pekerjaan.

Sumber: esempoi.com

Disclaimer

We do our best to avoid copyrighted material. If anything on this site has been copyrighted by you, please contact us so we can remove it or give you credit! Gambar Hangat Online

Penafian

Team Gambar Hangat Online Ingin Menyampaikan Permintaan Maaf Yang Sebesar-besarnya Kepada Semua Pemilik-pemilik Artikel & Gambar Di Dalam Blog Gambar Hangat Online Ini.

Semua Artikel & Gambar Diterima Dari Pengunjung & Peminat Blog Gambar Hangat Online.

Team Gambar Hangat Online Tidak Akan Melakukan Plagiat Terhadap Blog-blog Lain.

Team Gambar Hangat Online Akan Meletakkan Kredit Kepada Pemilik-pemilik Artikel & Gambar Di Dalam Blog Gambar Hangat Online Ini.

Team Gambar Hangat Tidak Bertanggungjawab Terhadap Sebarang Kehilangan Atau Kerosakan Yang Dialami Kerana Menggunakan Maklumat Dalam Blog Gambar Hangat Ini.